Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η Ιλαροτραγωδία του Ασφαλιστικού ως Porno Freak Show

Σε Ταμείο που "δεν βγαίνει"  οι Συνταξιούχοι πετυχαίνουν αύξηση 70 % για το  βοήθημα σε Δικαστήριο ( *) 

Οι εργαζόμενοι ( λέγε με τα κορόιδα που πληρώνουν για να μην πάρουν σύνταξη) διαλύουν το ταμείο και προσπαθούν να ανακτήσουν τους πόρους

(*) Δικαστήριο ονομάζεται ο χώρος όπου οι Μητρόπουλοι (*) πάνε και παίρνουν  την υπογραφή αφού έχουν ήδη μοιράσει τα λεφτά με τον Αυτιά στην τηλεόραση 
(*) Μητρόπουλοι είναι ο αριστεροί πατριώτες οι οποίοι επικαλέστηκαν τον νόμο Αλογοσκούφη για φορολογικές εκκρεμοτητες και όχι την όποια πατριωτική συνείδηση τους, την οποία απαιτούν από τους εφοπλιστές 
(*)Νομος Αλογοσκούφη είναι ο συνήθης νόμος με τον οποίο νομιμοι και παράνομοι (drug dealers, traffickers etc) αφού δηλώσουν τα λεφτά του εξωερικού απαλλάσσονται από αναδρομικούς ελέγχους

Πηγή : Εφημερίδα Συντακτών


Μία αγωγή που οδήγησε στην έκδοση ευνοϊκής για τους ενάγοντες δικαστικής απόφασης φέρνει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ένα βήμα πριν από την αυτοδιάλυσή του. Είναι ουσιαστικά η κλωστή του πουλόβερ που αν… τραβηχτεί μπορεί να δράσει διαλυτικά στο ασφαλιστικό σύστημα, αφού είναι πρώτη φορά που οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι ζητούν να αυτοδιαλυθεί το Ταμείο τους!

Με τη δικαστική απόφαση οι ενάγοντες συνταξιούχοι του Ταμείου που ασφαλίζει μέρος του προσωπικού που εργάζεται ή εργαζόταν στις ALPHA BANK, EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ (MARFIN-EGNATIA) και ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, πέτυχαν την αύξηση του βοηθήματος που λαμβάνουν σε ποσοστό 70%!

Δεν βγαίνει
Η απόφαση αυτή κινητοποίησε τους συλλόγους εργαζομένων που είδαν ότι πλέον με βάση αυτή την απόφαση το Ταμείο δεν βγαίνει…
«Μετά από σειρά κοινών πρωτοβουλιών όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν τα μέλη τους στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, σε απόλυτη συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου πετύχαμε τη βελτίωση των όρων επιβίωσής του με στόχο τη διασφάλιση της μακροχρόνιας αναλογιστικής ισορροπίας και την πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλισμένων» αναγράφεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του συλλόγου προσωπικού ALPHA BANK.
Πράγματι, και σύμφωνα με τον διοικητή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ Μ. Πετράκη, όπως έδειξε η αναλογιστική μελέτη του 2012, με στοιχεία του 2011, το Ταμείο θα έκλεινε σε 5 χρόνια. Με την αναλογιστική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Μάρτιο, τα χρόνια ζωής στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ έχουν αυξηθεί στα 20. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είναι πλέον κλειστό για νέους ασφαλισμένους (απλώς όσοι είχαν ασφαλιστεί πληρώνουν εισφορές και περιμένουν να λάβουν το βοήθημα). Ετσι οι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ καταβάλλουν (μαζί με τον εργοδότη τους) ποσοστό 7% επί της μισθοδοσίας τους προκειμένου να λάβουν την επικουρική σύνταξη, όταν και όποτε συνταξιοδοτηθούν.
Σύμφωνα δε με τα όσα είχαν αποφασιστεί για τα 2013 και το 2014, το ανώτατο ύψος της επικουρικής σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ανερχόταν σε 390 ευρώ ενώ το κατώτατο ύψος είχε οριστεί στα 150 ευρώ (εξαρτάται από τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις καταβαλλόμενες εισφορές). «Αυτή η προσπάθεια βελτίωσης των δεικτών αναλογιστικής ισορροπίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που θα ενδυνάμωνε την αυτόνομη πορεία του μέσα σε συνθήκες ασφαλιστικής δικαιοσύνης και ισότητας δικαιωμάτων, κατέρρευσε εξαιτίας μιας αλλοπρόσαλλης και ανερμάτιστης πολιτικής ομάδας παλαιών συνταξιούχων, που παρά την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στο Ταμείο, πέτυχαν την έκδοση δικαστικής απόφασης που στην ουσία αυξάνει το βοήθημά τους σε ποσοστό 70%!» παρατηρεί ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK.
Οντως, τα πράγματα ήταν δύσκολα για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αφού για το 2013 οι εισφορές ανήλθαν συνολικά σε 15,6 εκατ. ευρώ ενώ το Ταμείο κατέβαλε στο ίδιο χρονικό διάστημα (2013) συντάξεις συνολικού ύψους 25,8 εκατ. ευρώ. Πλέον και υπό τον όρο εφαρμογής της δικαστικής απόφασης το Ταμείο για το 2013 θα έχει πάλι εισφορές 15,6% όταν οι συνολικές συντάξεις που πρέπει να καταβάλει ανέρχονται σε 43,4 εκατ. ευρώ.
Δραματική εξέλιξη
Κάτω από αυτά τα δεδομένα και χαρακτηρίζοντας δραματική αυτή την εξέλιξη, οι σύλλογοι των εργαζομένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ πήραν την υπόθεση στα χέρια τους και αποφάσισαν να προστατεύσουν τα μέλη τους και την περιουσία τους.
Ετσι προτείνουν ως μόνο δρόμο διασφάλισης των εισφορών των εργαζομένων και των νέων συνταξιούχων την αποχώρηση από το Ταμείο με άμεση απόδοση των χρημάτων που αναλογούν στα μέλη τους των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη.

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εξετάζοντας τις θέσεις των συλλόγων προχώρησε με απόφασή του στην άμεση διερεύνηση διάλυσης του Ταμείου και ρευστοποίησης της περιουσίας του.

Με τη δικαστική απόφαση οι ενάγοντες συνταξιούχοι του Ταμείου που ασφαλίζει μέρος του προσωπικού που εργάζεται ή εργαζόταν στις ALPHA BANK, EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ (MARFIN-EGNATIA) και ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, πέτυχαν την αύξηση του βοηθήματος που λαμβάνουν σε ποσοστό 70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου