Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Θα υπάρξει συμφωνία, όχι όμως και λύση






Πηγή : Η καλύβα ψηλά στο βουνό


Αυτό δείχνουν όλα τα «σημάδια», αν και κανείς δε μπορεί να αποκλείσει εντελώς την πιθανότητα να συμβεί το «ατύχημα» την τελευταία στιγμή, γιατί η  πολιτική βουλιμία του Σόυμπλε (των Γερμανών, δηλαδή) δεν έχει όρια, καθώς αποτελεί τη δική τους άμυνα απέναντι σ’ αυτούς που τους φωνάζουν ή τους ψιθυρίζουν «κάνατε λάθος και η εμμονή στο λάθος αυτό είναι ακόμα χειρότερο λάθος»!
Θα έχουμε λοιπόν μια άθλια συμφωνία, χωρίς λύση στο πρόβλημα. Ακριβώς όπως σχεδιάστηκε η «διάσωση» της Ελλάδας εξαρχής. Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα αναγκαστούν να το καταπιούν, αφού εξάντλησαν όλα τα περιθώρια, με δεδομένο ότι η ρήξη θα σήμαινε χρεοκοπία και η χρεοκοπία πραγματική ανθρώπινη και οικονομική εκατόμβη. Διαφυλάσσοντας την πιθανότητα επανόδου (σε προτάσεις πραγματικής λύσης) σε μια πιο ευνοϊκή πολιτικά συγκυρία, δηλαδή όταν η Γερμανία θ’ αρχίσει να εισπράττει τους καρπούς της αφροσύνης και του φαταουλισμού της από άλλα σημεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν θα υπάρξει λύση τώρα, αλλά η ζωή θα συνεχιστεί. Πάντα η ζωή συνεχίζεται, με ανατροπές. Μη ξεχνάμε, για παράδειγμα, ότι μετά το 1897 ακολούθησε το 1913. Όχι από μόνο του, αλλά επειδή κάποιοι μέσα στην Ελλάδα έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν, με έμπνευση αλλά και σοβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου